Омега-3 жирні кислоти – коли варто їх вживати?

Омега-3 жирні кислоти, безсумнівно, стають все більш і більш популярними як дієтичні добавки, і, на щастя, разом з цим розширюються знання громадськості про них. Однак, щоб розвіяти будь-які сумніви, варто чітко зазначити, що омега-3 жирні кислоти класифікуються як т.зв. здорові жири, а їх корисні властивості роблять їх затребуваними та бажаними в раціоні кожної людини. На щастя, цінні джерела цих жирів в їжі не бракують, але з різних причин їх споживання може бути неможливим.

Це пов’язано з тим, що жирна риба, безсумнівно, є найкращим джерелом омега-3 жирних кислот. Це одна з причин, чому так багато експертів рекомендують їсти рибу принаймні один або кілька разів на тиждень. На щастя, це не єдине джерело омега-3 жирних кислот, вони також містяться в рослинних оліях, що може значно полегшити їх включення в раціон для багатьох людей. Але до чого тут цей галас і чому омега-3 жирні кислоти є таким важливим компонентом дієти?

Корисні властивості омега-3 жирних кислот

Омега-3 жирні кислоти також називаються n-3 жирними кислотами і є поліненасиченими жирними кислотами. Людський організм не в змозі синтезувати їх самостійно, а це означає, перш за все, що вони повинні надходити у відповідних кількостях з їжею або вживатися з цінною харчовою добавкою.

Омега-3 кислоти відомі, серед інших, від їх впливу на всю нервову систему людини і найважливіші органи. Вони підтримують роботу мозку, а також важливі для наших очей. Крім того, вони впливають на імунітет організму та серцево-судинну систему і можуть допомогти боротися з холестерином. Важливо й те, що вони діють профілактично проти виникнення атеросклерозу та інших небезпечних захворювань. Більш того, багато говорять про їх вплив на кістки, суглоби і навіть шкіру. Ось чому омега-3 жирні кислоти стають все більш популярними, а їх корисні властивості просто цінуються.

У яких ситуаціях варто починати прикорм з омега-3 жирних кислот?

Також варто звернути увагу на ситуації, в яких омега-3 жирні кислоти будуть найціннішою підтримкою для організму. Найпростішим прикладом ситуації буде вказівка ​​лікаря або іншого спеціаліста, який усвідомлює ризик дефіциту цих важливих і здорових жирів. Але коли ми дізнаємося, що піддаємося такому стану речей? Перш за все, потреба в добавках омега-3 жирних кислот може призвести до зниження імунітету.

Їх дефіцит може призвести навіть до депресії або серцево-судинних захворювань. Також діагностуються проблеми з пам’яттю, концентрацією уваги, хронічна втома і т. д. Однак стежити за своїм харчуванням однозначно краще і простіше. Якщо жирна риба не входить до нашого раціону, ми повинні перевірити вміст омега-3 жирних кислот і, якщо необхідно, використовувати відповідні добавки для поповнення цих важливих поживних речовин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *